Kennispunt MBO Onderwijs & Examinering
Inloggen / Registreren

Uitleg

 

Welkom op de website exameninstrumtenmbo.nl. De site heeft verschillende functionaliteiten:

1. Deze website geeft u inzicht in:

  • Inkoopmogelijkheden van exameninstrumenten voor herziene kwalificaties en keuzedelen bij verschillende examenleveranciers en examenstichtingen

  • Achterliggende documenten en informatie voor de voorbereiding op het werken naar valide exameninstrumenten voor herziene kwalificaties en exameninstrumenten voor keuzedelen.


2. Deze website maakt het mogelijk een persoonlijk overzicht te maken van kwalificaties en keuzedelen. Door een selectie te maken van kwalificaties en keuzedelen:

  • krijgt u automatisch bericht wanneer er iets voor deze kwalificaties of keuzedelen wijzigt. Bijvoorbeeld een nieuw servicedocument of in te kopen examen.

  • kunt u een valideringsverantwoording voor kwalificaties genereren. Dit doet u door bij uw ‘selectie’ aan te geven welke route u volgt. Zie voor meer informatie: valideringsverantwoording. Via de website www.valideringexamens.nl kunt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond de drie routes.

U voegt kwalificaties en keuzedelen aan uw selectie toe door uit de lijst een kwalificatie of keuzedeel te kiezen en daarop te klikken. Wanneer het venster met informatie over de kwalificatie of keuzedeel is geopend, kunt u op het sterretje rechtsboven klikken en wordt de kwalificatie of keuzedeel toegevoegd aan uw selectie.
 

Actualiteit informatie
De informatie m.b.t. de inkoop van exameninstrumenten is afkomstig van de examenleveranciers en wordt steeds door hen geactualiseerd. De gegevens met betrekking tot de route 2 en 3 zijn afkomstig van Stichting valide exameninstrumenten mbo, van april 2018.

Aanmelden en privacy

Meld u hier aan voor uw persoonlijk exameninstrumentenmbo.nl. Door aanmelding kunt u persoonlijke overzichten maken van kwalificaties en keuzedelen. Bovendien krijgt u dan automatisch bericht wanneer er iets wijzigt voor de door uw geselecteerde kwalificaties of keuzedelen. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt en verwerkt voor de verstrekking van informatie uit exameninstrumentenmbo.nl. Uw gegevens worden niet met derden gedeeld.

Deze website is een initiatief van de MBO Raad.