Kennispunt MBO Onderwijs & Examinering
Inloggen / Registreren

Valideringsverantwoording

 
 

Wat is de valideringsverantwoording?

Vanaf 1 augustus 2018 geldt dat exameninstrumenten voor kwalificaties valide moeten zijn volgens het beleidskader 'drie routes naar een valide examenproduct'. Daarover moeten scholen zich verantwoorden o.a. in het geïntegreerd jaarverslag / verslag van werkzaamheden. Deze website kunt u gebruiken voor de inrichting van deze verantwoording. Onderstaand vindt u een stappenplan die u kunt gebruiken om de eerste basis neer te zetten.
 

Hoe maakt u met de website de valideringsverantwoording?

 

Stap 1

 

Log in of maak een account aan.

 

Stap 2

 

Kies de kwalificaties waarvoor u de valideringsverantwoording wilt maken. Dit doet u door uit de lijst een kwalificatie te kiezen en daarop te klikken. Door in het venster van de geselecteerde kwalificatie rechtsboven op het sterretje te klikken voegt u een kwalificatie toe aan "uw selectie". Doe dit voor alle kwalificaties voor uw valideringsverantwoording.

 

Stap 3

 

Ga naar "Mijn gegevens" bovenaan het scherm. Daar vindt u een overzicht van alle kwalificaties (en eventueel keuzedelen) die u doormiddel van het sterretje heeft toegevoegd aan uw selectie. U kunt per kwalificatie aangeven welke route u kiest: route 1, 2 en/of 3.

 

Stap 4

 

U kunt de valideringsverantwoording printen nadat u deze als PDF gedownload heeft.

 

Stap 5

 

Om de verantwoording compleet te maken, vult u het overzicht aan met een onderbouwing van de keuzes voor de route(s) per kwalificatie.

 

Toelichting

In de publicatie Routes kiezen en verantwoorden is beschreven op welke wijze scholen de verantwoording kunnen oppakken en welke informatie in de verantwoording een plek moet krijgen. Via deze website heeft u de mogelijkheid om voor de kwalificaties een overzicht van de gelopen routes te genereren.